person holding person holding kobo e reader

Θέλετε να δημοσιεύσετε μόνοι σας ένα eBook και να κερδίσετε χρήματα; Δεν σας κατηγορούμε – μπορεί να σας κερδίσει κάποια σοβαρά χρήματα και σημαίνει ότι μπορείτε επίσημα να αποκαλείτε τον εαυτό σας δημοσιευμένο συγγραφέα. Το όνειρο.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι, εκτός κι αν είσαι τυχερός και καταλήξεις να γίνεις η επόμενη J. K. Rowling, το να γράφεις βιβλία δεν είναι ένας εύκολος τρόπος για να βγάλεις χρήματα.

Θυμάστε όμως εκείνη την υπερπαραγωγική ταινία The Martian (με πρωταγωνιστή τον Matt Damon); Στην πραγματικότητα ξεκίνησε τη ζωή ως ένα ταπεινό αυτο-δημοσιευμένο eBook. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Andy Weir, πούλησε το μυθιστόρημα ως βιβλίο Amazon Kindle για 99 σεντς το αντίτυπο. Σύντομα, βρισκόταν στην κορυφή των charts με τις περισσότερες πωλήσεις και το Χόλιγουντ το έλαβε υπόψη.

Δώστε ή πάρτε λίγη απόλαυση του Χόλιγουντ, αυτό είναι το μόνο που δημοσιεύετε ένα eBook είναι: να πάρετε ένα έγγραφο κειμένου, να το μετατρέψετε σε eBook και να το πουλήσετε. Παρακάτω, θα σας μιλήσουμε για το πώς να αποκομίσετε όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη από αυτό.

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από τα ηλεκτρονικά βιβλία;

Πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίσετε από τα ηλεκτρονικά βιβλία;


Η παραγωγή ενός eBook μπορεί να είναι γελοία φθηνή και, συχνά, εντελώς δωρεάν. Όταν πρόκειται να πουλήσετε το δικό σας ebook, μπορείτε να κερδίσετε οτιδήποτε, από πολλές λίρες την ημέρα έως σχεδόν τίποτα.

Τα καλά νέα είναι ότι έχετε πολλά λόγια για τα πιθανά κέρδη σας, επομένως αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα ποσά:

Τα ηλεκτρονικά βιβλία πωλούνται για οπουδήποτε από 99 p έως 8,99 £ και άνω, αλλά το κατάστημα (και η πλατφόρμα δημοσίευσής σας) θα πάρει ένα κομμάτι από κάθε πώληση
Μπορείτε να πουλήσετε το βιβλίο σας σε όποια τιμή θέλετε – και μπορείτε να αλλάξετε την τιμή για να δοκιμάσετε διαφορετικές τακτικές – αλλά η ιδανική τιμή εξαρτάται από τη διάρκεια, τις κριτικές και τον ανταγωνισμό του βιβλίου σας
Εάν έχετε μετρητά να επενδύσετε (ή μπορείτε να κάνετε crowdfund για να τα πληρώσετε), θα μπορούσατε να ξοδέψετε χρήματα σε επιπλέον μάρκετινγκ για το βιβλίο σας για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας του, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το προωθήσετε δωρεάν, όπως στα κοινωνικά μεσο ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.
Δείτε πώς μπορείτε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας στο eBook…

Συμβουλές για να κερδίσετε χρήματα από το eBook σας

  1. Επιλέξτε ένα δημοφιλές θέμα για το ebook σας
  2. Γράψτε το ebook σας σε υψηλό επίπεδο
  3. 3.Επιλέξτε την πλατφόρμα δημοσίευσης με την καλύτερη αξία για εσάς
  4. Αναπτύξτε μια στρατηγική μάρκετινγκ για το ebook σας
  5. Συμμετέχετε το ebook σας σε διαγωνισμούς γραφής
  6. 6.Δημοσιεύστε μια σειρά ηλεκτρονικών βιβλίων

Επιπλέον οφέλη από την αυτοέκδοση ενός eBook

Φυσικά, τα χρήματα δεν είναι το μόνο προνόμιο που έρχεται με τη συγγραφή ενός βιβλίου. Ακολουθούν ορισμένα άλλα βασικά πλεονεκτήματα της αυτοέκδοσης ενός eBook:

Γρήγορη δημοσίευση – Αντί να περιμένετε να βρείτε, να προωθήσετε και να γίνετε αποδεκτοί από μια εκδοτική εταιρεία, δημοσιεύοντας μόνοι σας τη δουλειά σας ως eBook, μπορείτε να επιταχύνετε μαζικά τη διαδικασία πώλησής της και να έχετε πλήρη άποψη για το πώς και πότε δημοσιεύεται.
Ενίσχυση καριέρας – Η διάθεση ενός βιβλίου στην αγορά είναι εξαιρετική εργασιακή εμπειρία. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ενισχύσετε το βιογραφικό σας για πολλές σταδιοδρομίες, όπως εκδόσεις, λιανικές πωλήσεις, πωλήσεις, διαχείριση και μάρκετινγκ.
Παθητικό εισόδημα – Ακόμα κι αν δεν γίνετε εκατομμυριούχος, η έκδοση ενός βιβλίου μπορεί να σας δημιουργήσει παθητικό εισόδημα για τα επόμενα χρόνια.
Ο καθένας μπορεί να το κάνει – Μην αποθαρρύνεστε εάν δεν είστε δημιουργικοί ή άριστοι γνώστες σε εξειδικευμένους τομείς. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ιδέα, λίγη πλευρική σκέψη, άφθονο κίνητρο και χρόνο. Και αυτός ο οδηγός, φυσικά.

Πληρώνοντας φόρο για χρήματα που βγάζετε από eBook

Τα χρήματα που κερδίζετε από κάθε πώληση του eBook σας είναι γνωστά ως δικαιώματα. Όπως με κάθε πηγή εισοδήματος, μόλις αρχίσετε να κερδίζετε χρήματα πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την HMRC. Ο οδηγός μας θα σας δείξει πώς να υποβάλετε μια φορολογική δήλωση αυτοεκτίμησης εάν χρειάζεστε βοήθεια.

Οι περισσότερες πλατφόρμες εκδόσεων λειτουργούν διεθνώς, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε πιθανούς πελάτες σε όλο τον κόσμο! Δυστυχώς, εάν κερδίζετε χρήματα σε άλλες χώρες, οι κυβερνήσεις τους θα θέλουν επίσης ένα κομμάτι από τις πωλήσεις σας που κερδίζετε με κόπο.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πληρώσετε διπλάσιο φόρο; Πολύ πιθανό, αλλά τα καλά νέα είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει θεσπίσει μια σειρά φορολογικών συμβάσεων με διάφορες χώρες για να σας σταματήσει να πληρώνετε ξανά.

Το αν μπορείτε να διεκδικήσετε τις φορολογικές συνθήκες εξαρτάται από την εθνικότητα σας, τον τόπο διαμονής σας και πολλές άλλες λεπτομέρειες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να μπούμε σε όλα τα ψιλά γράμματα εδώ. Αλλά μην ανησυχείτε – κάθε πλατφόρμα δημοσίευσης θα εξηγεί ακριβώς ποιες φόρμες πρέπει να συμπληρώσετε για να το αντιμετωπίσετε.

Similar Posts