Η εργασία ως μπέιμπι σίτερ στο πανεπιστήμιο δεν είναι απλώς ένας διασκεδαστικός τρόπος για να κερδίσετε χρήματα. Έχει επίσης τη δυνατότητα να κάνει σπουδαία πράγματα για την καριέρα σας.
μωρό κοιτάζει τα χρήματα
Credit: New Africa (φόντο), Mictoon (αριστερά), luanateutzi (δεξιά) – Shutterstock
Ενώ η φύλαξη παιδιών είναι μια δημοφιλής δουλειά μερικής απασχόλησης για τους εφήβους, πολλοί μαθητές ξεχνούν ότι μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίσουν χρήματα και στο πανεπιστήμιο.
Όταν ψάχνετε για δουλειά μερικής απασχόλησης, το πιθανότερο είναι ότι θα εστιάσετε την αναζήτησή σας στη λιανική ή τη φιλοξενία. Το να κερδίζεις χρήματα ως μπέιμπι σίτερ συχνά παραβλέπεται. Αλλά μπορεί πραγματικά να είναι η ιδανική δουλειά για να συμπληρώσει το κόστος ζωής σας.
Σε περίπτωση που χρειάζεστε κάτι πειστικό, συγκεντρώσαμε μερικές πληροφορίες για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο μια εργασία φύλαξης παιδιών από μαθήτρια. Θα καλύψουμε πώς να κερδίσετε περισσότερα, να μάθετε περισσότερα και να χρησιμοποιήσετε την ευκαιρία για να ενισχύσετε την μεταπτυχιακή σας καριέρα.
Γιατί να γίνεις μπέιμπι σίτερ;

Εδώ είναι μερικοί από τους καλύτερους λόγους για να γίνετε μπέιμπι σίτερ:
- Είναι γενικά μια καλά αμειβόμενη εργασία που είναι αρκετά ευέλικτη ώστε να ταιριάζει στο πρόγραμμα του πανεπιστημίου σας.
- Το Babysitting παρέχει εξαιρετική εμπειρία για να βάλετε στο βιογραφικό σας. Δείχνει ότι είστε ένας υπεύθυνος, αξιόπιστος εργαζόμενος που μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.
- Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία αν θέλετε να δουλέψετε με παιδιά στο μέλλον.
- Είναι πιθανό να γίνετε πιο ακριβείς και οργανωμένοι. Εξάλλου, δεν μπορείς να αργήσεις να πάρεις παιδιά από το σχολείο, αλλιώς κινδυνεύεις να χάσεις τη δουλειά!
- Το να γίνετε μπέιμπι σίτερ μπορεί ενδεχομένως να σας βοηθήσει να κάνετε καλές επαφές με εργαζόμενους (τους γονείς των παιδιών) που μπορούν να εγγυηθούν τον χαρακτήρα σας. Και αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποτελέσουν μια καλή αναφορά για τη λίστα στο βιογραφικό σας όταν ξεκινάτε το κυνήγι εργασίας για μεταπτυχιακό.
Πώς να γίνεις μπέιμπι σίτερ
Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να ασχοληθείτε με την φύλαξη παιδιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις συμβουλές:
Δημιουργήστε έναν ιστότοπο ή ένα διαδικτυακό προφίλ που λέει την ιστορία σας. Πείτε γιατί σας αρέσει να εργάζεστε με παιδιά, αναφέρετε εάν έχετε μικρότερα αδέρφια ή εμπειρία σε φύλαξη βρεφών και αν είναι δυνατόν, συμπεριλάβετε μερικές αναφορές. Επίσης, επισυνάψτε ένα βιογραφικό σε κάποιο σημείο της σελίδας.
Φτιάξτε επαγγελματικές κάρτες και μοιράστε τις σε σχολεία, πάρκα, παιδότοπους κ.λπ. (με ένα σύνδεσμο στο διαδικτυακό σας προφίλ κάπου).
Ξεκινήστε με άτομα που γνωρίζετε. Είναι πολύ πιο εύκολο να ασχοληθείτε με τη φύλαξη παιδιών με όσους σας γνωρίζουν ήδη και σας εμπιστεύονται, επομένως αξίζει να ρωτήσετε πρώτα τους φίλους και την οικογένειά σας. Εάν έχουν κάποια δουλειά για εσάς, πιάστε το με τα δύο χέρια και στη συνέχεια ζητήστε τους μια λαμπερή αναφορά για να κάνετε την μπάλα να κυλήσει.
Εγγραφείτε σε διαδικτυακές κοινότητες και προσθέστε την φύλαξη παιδιών στο προφίλ σας στο LinkedIn, καθώς αυτό θα σας διευκολύνει να βρείτε. Επίσης, κατευθυνθείτε στο Facebook και εγγραφείτε σε μερικές ομάδες φύλαξης παιδιών για την περιοχή σας.
Λάβετε έναν έλεγχο DBS για να διευκολύνετε την εύρεση θέσεων φύλαξης παιδιών, ειδικά αν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία ή πολλές επαφές. Θα βοηθήσει τους γονείς να καθησυχάσουν ότι μπορείτε να σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους. Αλλά είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι DBS μπορεί να διαρκέσουν λίγο για να επεξεργαστούν και να έχουν επίσης κόστος (18 £).
Εγγραφείτε σε ένα πρακτορείο. Μπορεί να είναι δύσκολο να γίνετε αποδεκτοί από ένα πρακτορείο εάν δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία φύλαξης παιδιών, αλλά θα πρέπει να έχετε ένα γρήγορο Google για να δείτε αν υπάρχουν στην περιοχή σας. Αξίζει επίσης να ελέγξετε το Care.com, το οποίο απαριθμεί έναν τόνο θέσεων εργασίας για φύλαξη βρεφών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι γονείς που αναζητούν μια έμπειρη καθοδήγηση θα το προσδιορίσουν συνήθως στη διαφήμισή τους. Επομένως, εάν είστε αρχάριος, θα πρέπει να είναι σχετικά εύκολο να αποφασίσετε ποιες δουλειές αξίζει να κάνετε.
Πόσο χρονών πρέπει να είσαι για να φροντίζεις;
Νομικά, δεν υπάρχει απαίτηση ελάχιστης ηλικίας για να γίνει κάποιος μπέιμπι σίτερ.
Ωστόσο, ορισμένοι γονείς μπορεί να αισθάνονται πιο άνετα με μια λίγο μεγαλύτερη μπέιμπι σίτερ. Το να είσαι μεγαλύτερος συνήθως σημαίνει ότι είσαι πιο υπεύθυνος και πιο ικανός να αντιμετωπίσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.
Και, ενώ μπορείτε να γίνετε μπέιμπι σίτερ σε οποιαδήποτε ηλικία, οι γονείς ή οι κηδεμόνες του παιδιού (ή των παιδιών) εξακολουθούν να είναι υπεύθυνοι για την ευημερία τους εάν η μπέιμπι σίτερ είναι ηλικίας κάτω των 16 ετών.
Οι μπέιμπι σίτερ και οι φροντιστές παιδιών είναι το ίδιο πράγμα;
Εν ολίγοις: όχι, η φύλαξη παιδιών και η φύλαξη παιδιών είναι δύο διαφορετικές δουλειές.
Η φύλαξη παιδιών τείνει να λαμβάνει χώρα στο σπίτι του ίδιου του φροντιστή. Οι βρεφονηπιοκόμοι, από την άλλη, συνήθως πηγαίνουν στο σπίτι του παιδιού για να το φροντίσουν.
Και υπάρχουν και νομικές διαφορές. Εάν θέλετε να πληρώνεστε για να φροντίζετε τακτικά ένα παιδί κάτω των οκτώ ετών σε οποιοδήποτε μέρος εκτός από το σπίτι του και για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Ofsted.
Για να γίνετε εγγεγραμμένος παιδοκόμος Ofsted, πρέπει να έχετε εκπαίδευση πρώτων βοηθειών παιδιατρικής, ελέγχους DBS, ασφάλιση, εκπαίδευση σε θέματα προστασίας και να είστε σε θέση να παραδώσετε το πρόγραμμα σπουδών EYFS (Early Years Foundation Stage).
Όλα αυτά χρειάζονται αρκετό χρόνο. Αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που (σε αντίθεση με την φύλαξη παιδιών) η φύλαξη παιδιών θεωρείται συνήθως εργασία πλήρους απασχόλησης.
Έτσι, εκτός και αν θέλετε να παραβιάσετε το νόμο, είναι πιθανώς καλύτερο να επιμείνετε στη φροντίδα των παιδιών στο σπίτι τους (εκτός εάν είναι οκτώ ετών και άνω, φυσικά).